ENG | LAT
Линија 6 - Повратак на редовну трасу у Фејеш Кларе
18.09.2021

Завршетком радова у Улици Фејеш Кларе, створили су се услови да се линија број 6 у том делу врати на редовну трасу. Због радова у Вршачкој улици, линија број 6 и даље саобраћа измењеним делом трасе: Булеваром Европе, Булеваром патријарха Павла до Улице Фејеш Кларе и даље наставља редовном трасом.Линије 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33, 35 – Привремена измена траса због радова у Кисачкој улици
17.09.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20. септембра 2021. године до 20. марта 2022. године привремено се мењају трасе аутобуских линија број 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33 и 35. Због радова на реконструкцији подвожњака у Кисачкој улици у Новом Саду, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 1
Смер са Клисе: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу до Кисачке улице и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице улица Кисачке и Темеринске аутобуси ће саобраћати право Темеринском улицом, лево Партизанском улицом, скретати десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 15
Смер из зоне Север: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати десно у Индустријску улицу, лево у Руменачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића, десно на Булевар ослобођења и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице Булевара ослобођења и Булевара Јаше Томића аутобуси ће скретати лево на Булевар Јаше Томића, десно у Руменачку улицу, десно у Индустријску улицу (поред Меркура), лево на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 16
Смер из Пристанишне зоне: Од раскрснице улица Пут шајкашког одреда и Темеринске аутобуси ће скретати лево у Темеринску улицу, десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са Ж.станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу до Партизанске улице и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 17
Смер од Тржног центра „БИГ“: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу до Кисачке улице и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Улицу Јована Цвијића, лево у Темеринску улицу, лево у Партизанску улицу, десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 35
Смер са Ченеја: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу, десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са Ж.станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу, лево у Партизанску улицу, десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 20, 31, 32 и 33
Смер из места: Од раскрснице улица Темеринске и Партизанске аутобуси ће саобраћати право Темеринском улицом, скретати десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са МАС-а (Ж.станице): Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу до Партизанске улице и и даље настављати редовном трасом кретања.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 1, 15, 16, 17 И 20 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА. ЛИНИЈЕ 1 И 17 НЕ КОРИСТЕ СТАЈАЛИШТЕ У ПАРТИЗАНСКОЈ УЛИЦИ, У ЗОНИ РАСКРСНИЦЕ ПАРТИЗАНСКА-ТЕМЕРИНСКА У СМЕРУ ПРЕМА КЛИСИ.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 31, 32 ,33 И 35 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ, У СМЕРУ ИЗ МЕСТА КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА НА РАСКРСНИЦАМА ТЕМЕРИНСКА-ПАРТИЗАНСКА, КИСАЧКА-ТЕМЕРИНСКА И КИСАЧКА-ЈОВАНА ЦВИЈИЋА, А У СМЕРУ ОД Ж.СТАНИЦЕ КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА НА РАСКРСНИЦАМА КИСАЧКА-БУЛЕВАР ЈАШЕ ТОМИЋА И ТЕМЕРИНСКА-КИСАЧКА.


 Линија 63 – Привремено скраћење трасе
06.09.2021

У складу са обавештењем Општине Инђија о потпуној реконструкцији пута Банстол - Чортановци, од 6. септембра привремено се скраћује траса линије 63 Нови Сад АС – Сремски Карловци – Чортановци.


Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ до завршетка радова саобраћаће до Банстола, односно до зоне раскрснице за Чортановце (стајалиште испред црвке). Поласци у смеру према Новом Саду саобраћају по реду вожње из Чортановаца са стајалишта испред цркве у зони раскрснице Банстол према Чортановцима.


Планирано је да радови на рехабилитацији пута трају 150 календарских дана.Продужење линије 9А до нове болнице на Мишелуку
31.08.2021

Од 1. септембра 2021. године продужава се траса линије 9А (Ново насеље - Алибеговац), која ће саобраћати до нове КОВИД болнице на Мишелуку.
Како би се грађанима и запосленима  омогућио долазак и одлазак јавним превозом до нове болнице, ЈГСП „Нови Сад“ је на овој линији значајно повећао број полазака, тако да ће радним данима бити 58, суботом 46, а недељом 32 поласка.


Путници се о новом реду вожње могу информисати електронски, путем сајта предузећа: www.gspns.rs/red-voznje/gradski (ЛИНИЈА 9, ознака АЛИ), као и на продајним местима предузећа.


Траса нове линије је следећа:


Смер А - раскрсница Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића, Булевар Јована Дучића, Булевар Слободана Јовановића, Футошка улица, Улица цара Душана, Булевар цара Лазара, Стражиловска улица, Улица Жарка Зрењанина, Булевар Михајла Пупина, Варадински мост, Београдска улица, Прерадовићева улица, Улица Рачког, Петља „Мишелук“ и окретница на кружном току испред болнице на „Мишелуку“.


Смер Б - окретница на кружном току испред болнице на „Мишелуку“, Петља „Мишелук“, Улица Рачког, Прерадовићева улица, Београдска улица, Варадински мост, Булевар Михајла Пупина, Улица Жарка Зрењанина, Стражиловска улица, Булевар цара Лазара, Улица цара Душана, Футошка улица, Булевар Слободана Јовановића, Булевар Јована Дучића и раскрсница Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића.Од 1. септембра - Зимски ред вожње
31.08.2021

Од 1. септембра аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ саобраћаће по новом реду вожње, који подразумева већи број полазака, усклађених са потребама путника у наредном периоду. Осим временских корекција полазака, новина је продужење трасе линије 9А до нове КОВИД болнице на Мишелуку.Линија 6 – Привремена измена трасе од 23.08.2021.
20.08.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 23. августа привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 6.


Због радова на изградњи кабловског вода у Улици Фејеш Кларе и Суботичкој улици (од раскрснице са Улицом Тихомира Остојића до раскрснице са Булеваром патријарха Павла), аутобуси ће саобраћати на следећи начин:


СМЕР А Подбара - Центар - Адице
Раскрсница Футошки пут/Булевар Европе - Булевар Европе до кружног тока - Булевар патријарха Павла - Улица Јожефа Атиле (десно) Улица Ћирила и Методија до раскрснице са Улицом Фејеш Кларе - редовна траса кретања.


СМЕР Б Адице - Центар - Подбара
Раскрсница Ћирила и Методија/Фејеш Кларе (право) Улица Ћирила и Методија - Улица Јожефа Атиле (десно) Булевар патријарха Павла до кружног тока - Булевар Европе (десно) Футошки пут - редовна траса кретања.


На измењеном делу трасе користиће се аутобуска стајалишта других линија и привремено стајалиште у улици Ћирила и Методија 51.Линије 3 и 8 – Привремено укидање стајалишта на Булевару Краља Петра I
18.08.2021

Због радова на санирању топловода на Булевару краља Петра I, од 18.08. до завршетка радова биће укинуто стајалиште аутобуских линија 3 и 8 на Булевару краља Петра I (после Булевара ослобођења, у смеру ка СУП-у).


Уместо привремено укинутог стајалишта, користиће се стајалиште на Булевару краља Петра I, непосредно након укрштања са Улицом Бранимира Ћосића.Линије 51а, 51б и 52 - Привремена измена трасе у Ветернику
04.08.2021

Због радова на изградњи канализационе мреже у Ветернику - Омладинској улици, од 05.08.2021. године, линије 51а, 51б, 52, скраћују трасу и саобраћају улицом Краља Александра (не саобраћају: Школском, Браће Токин, Омладинском улицом).


Полазно - завршно стајалиште из Ветерника (Школска), привремено се измешта у улицу Краља Александра (раскрсница улица: Школска - Краља Александра).


Завршетак радова очекује се до 20.09.2021. године.Линија 69 - Привремена измена трасе у улици Дунавске дивизије
28.07.2021

Због извођења радова и уређења саобраћајних површина у Улици Дунавске дивизије у Петроварадину, од 28.07.2021. године, линија 69 (Нови Сад - Ср.Каменица - Чардак), у оба смера мења трасу и саобраћа тако да уместо Београдске улице, дела Прерадовићеве улице и улице Дунавске дивизије, по преласку Варадинског моста саобраћа Каменичким путем до улице Дунавске дивизије и даље наставља постојећом трасом.


У смеру из Новог Сада користи се изграђено стајалиште после силаска са Варадинског моста, а у смеру ка Новом Саду користи се привремено стајалиште у Улици Кеј Скојеваца (након скретања са Каменичког пута).Линијe 7А, 10, 11, 14, 41 ,42, 43, 51а - привремена измена због радова у ракрсници Руменачка/Булевар Јаше Томића
21.07.2021

Од 21. јула 2021. године привремено се мењају трасе аутобуских линија број 7А, 10, 11А, 14, 41, 42, 43, 44 и 51А због радова у раскрсници Руменачке улице и Булевара Јаше Томића. Аутобуси мењају трасу кретања на следећи начин:


ЛИНИЈЕ БРОЈ 7А, 10 и 14 (СМЕР ПРЕМА ЦЕНТРУ)
Од раскрснице Руменачке улице и Булевара Јаше Томића аутобуси саобраћају Руменачком улицом, скрећу лево на Булевар краља Петра I, настављају до Булевара ослобођења, скрећу десно на Булевар ослобођења и даље се укључују на редовну трасу.
На измењеном делу трасе наведених аутобуских линија користе се постојећа стајалишта других линија.
У супротном смеру аутобуси на овим линијама саобраћају редовном трасом.


ЛИНИЈА БРОЈ 11Б
Аутобуси саобраћају Булеваром ослобођења, Булеваром краља Петра I до раскрснице са Руменачком улицом и даље настављају редовном трасом кретања. Полазно стајалиште линије број 11А је редовно стајалиште Булевар ослобођења/Булевар Јаше Томића (стајалиште линије бр. 7А).
На измењеном делу трасе користе се постојећа стајалишта других линија.
ЛИНИЈА БРОЈ 11Б саобраћа редовном трасом.


ЛИНИЈЕ БРОЈ 41, 42, 43, 51А (СМЕР ПРЕМА Ж.СТАНИЦИ)
Од раскрснице Руменачке улице и Улице Корнелија Станковића аутобуси скрећу лево у Партизанску улицу (код „Меркура“), десно у Кисачку улицу, десно на Булевар Јаше Томића и саобраћају до Железничке станице.
На измењеном делу трасе линија 41, 42, 43, 51А користи се постојеће стајалиште Партизанска/Руменачка (у смеру из места).
У супротном смеру аутобуси саобраћају редовном трасом.


Аутобуси на поласцима из АПТИВА од раскрснице Руменачке улице и Улице Корнелија Станковића скрећу лево у Партизанску улицу (код „Меркура“), десно у Кисачку улицу, десно на Булевар Јаше Томића до Железничке станице.
На измењеном делу трасе користи се постојеће стајалиште Партизанска/Руменачка.
Аутобуси од Железничке станице према АПТИВУ саобраћају редовном трасом.