LAT
Од 04.01. нова линија 19 до болнице на Мишелуку
30.12.2021

ЈГСП „Нови Сад“ од 4. јануара 2022. године уводи градску линију број 19 на релацији Железничка станица-Мишелук (болница). Како би се грађанима и запосленима у новој болници обезбедио адекватан јавни превоз, радним данима на линији 19 у оба смера организовано је по пет полазака, а суботом и недељом по четири поласка.
Траса линије 19 је следећа:
СМЕР А Железничка станица - Мишелук (болница)
Полазно стајалиште Булевар ослобођења (стајалиште линија 7А, 10, 14 i 15) – Мост слободе – петља Мишелук - болница
СМЕР Б Мишелук (болница) – Железничка станица
Болница - петља Мишелук - Мост слободе – Булевар ослобођења – Ж. станица
Подсећамо кориснике услуге превоза да је 1. септембра 2021. године продужена траса линије број 9А, која ће и након увођења нове линије саобраћати од Новог насеља преко Петроварадина до болнице на Мишелуку. Линијом 19 додатно ће се одговорити потребама путника за квалитетним јавним превозом до нове болнице.


 Линија 17 - Привремена измена трасе од 27.11.
26.11.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 27. новембра 2021. до 20. марта 2022. године привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 17. Због радова на реконструкцији и изградњи подвожњака у Кисачкој улициу, аутобуски саобраћај на линији 17 одвијаће се на следећи начин:
Смер од Тржног центра „БИГ“
Од раскрснице Сентандрејски пут/Партизанска улица аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу до Кисачке улице и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра
Од раскрснице Булевар ослобођења/Булевар Јаше Томића аутобуси ће скретати лево на Булевар Јаше Томића, десно у Руменачку улицу, десно у Партизанску улицу (поред „Меркура“), лево у Индустријску (трасом линије број 10 до „Машиноремонта“) и даље настављати до Тржног центра „БИГ“.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Измене у реду вожње на градским линијама од 4. октобра
01.10.2021

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава путнике да ће од 4. октобра 2021. године доћи до измена у зимском реду вожње на градским линијама 1, 2, 3 , 4 , 5, 7Б, 8, 9, 11А, 12 i 14.
Измењен ред вожње биће постављен на аутобуским стајалиштима и сајту предузећа www.gspns.rs, па молимо путнике на наведеним линијама да обрате пажњу на нов распоред полазака.
На приградским и међумесним линијама аутобуси ће саобраћати без измена у реду вожње.Линија 86 саобраћа од 01. октобра
30.09.2021

Од 1. октобра 2021. године саобраћа нова аутобуска линија 86 на релацији Нови Сад АС–Стари Раковац – Врдник (железничка станица). Цена појединачне карте од Новог Сада до Врдника износи 200 динара, а за децу од 6 до 10 година 140 динара. Предвиђена је и могућност куповине дневне карте по цени од 450 динара.
Из Новог Сада до Врдника сваког дана организовано је десет полазака, колико их има и у супротном смеру. Траса Нови Сад АС - Стари Раковац - Врдник (Железничка станица):
СМЕР А
Нови Сад (Аутобуска станица) – Булевар ослобођења – Мост слободе - Сремска Каменица (центар) - Стари Раковац – раскрсница код Змајевца – Змајевачки пут до раскрснице за етно комплекс „Врдничка кула“ – „Врдничка кула“ - „Фрушке терме“ - стаза здравља до Улице Оборац - Улица Мартина Класића - Карађорђева улица - Улица Павла Живанчевића Дудаша - Улица Лазара Гојковића - Железничка улица до аутобуског и такси стајалишта – Врдник (Железничка станица).
СМЕР Б
Врдник (Железничка станица) - Железничка улица - Трг цара Лазара - Фрушкогорска улица - Карађорђева улица - Улица Мартина Класића - Улица Оборац - стаза здравља до улаза у комплекс „Врдничка кула“ - Змајевачки пут до раскрснице код Змајевца - Стари Раковац - Сремска Каменица (центар) – Мост слободе – Булевар ослобођења - Нови Сад (Аутобуска станица).Линије 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33, 35 – Привремена измена траса због радова у Кисачкој улици
17.09.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20. септембра 2021. године до 20. марта 2022. године привремено се мењају трасе аутобуских линија број 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33 и 35. Због радова на реконструкцији подвожњака у Кисачкој улици у Новом Саду, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 1
Смер са Клисе: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу до Кисачке улице и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице улица Кисачке и Темеринске аутобуси ће саобраћати право Темеринском улицом, лево Партизанском улицом, скретати десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 15
Смер из зоне Север: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати десно у Индустријску улицу, лево у Руменачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића, десно на Булевар ослобођења и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице Булевара ослобођења и Булевара Јаше Томића аутобуси ће скретати лево на Булевар Јаше Томића, десно у Руменачку улицу, десно у Индустријску улицу (поред Меркура), лево на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 16
Смер из Пристанишне зоне: Од раскрснице улица Пут шајкашког одреда и Темеринске аутобуси ће скретати лево у Темеринску улицу, десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са Ж.станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу до Партизанске улице и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 17
Смер од Тржног центра „БИГ“: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу до Кисачке улице и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер из Центра: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Улицу Јована Цвијића, лево у Темеринску улицу, лево у Партизанску улицу, десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 35
Смер са Ченеја: Од раскрснице улица Сентандрејски пут и Партизанске аутобуси ће скретати лево у Партизанску улицу, десно у Темеринску улицу, десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са Ж.станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу, лево у Партизанску улицу, десно на Сентандрејски пут и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 20, 31, 32 и 33
Смер из места: Од раскрснице улица Темеринске и Партизанске аутобуси ће саобраћати право Темеринском улицом, скретати десно у Кисачку улицу, лево на Булевар Јаше Томића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са МАС-а (Ж.станице): Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси ће скретати десно у Кисачку улицу, лево у Темеринску улицу до Партизанске улице и и даље настављати редовном трасом кретања.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 1, 15, 16, 17 И 20 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА. ЛИНИЈЕ 1 И 17 НЕ КОРИСТЕ СТАЈАЛИШТЕ У ПАРТИЗАНСКОЈ УЛИЦИ, У ЗОНИ РАСКРСНИЦЕ ПАРТИЗАНСКА-ТЕМЕРИНСКА У СМЕРУ ПРЕМА КЛИСИ.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 31, 32 ,33 И 35 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ, У СМЕРУ ИЗ МЕСТА КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА НА РАСКРСНИЦАМА ТЕМЕРИНСКА-ПАРТИЗАНСКА, КИСАЧКА-ТЕМЕРИНСКА И КИСАЧКА-ЈОВАНА ЦВИЈИЋА, А У СМЕРУ ОД Ж.СТАНИЦЕ КОРИСТИЋЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА НА РАСКРСНИЦАМА КИСАЧКА-БУЛЕВАР ЈАШЕ ТОМИЋА И ТЕМЕРИНСКА-КИСАЧКА.


 Продужење линије 9А до нове болнице на Мишелуку
31.08.2021

Од 1. септембра 2021. године продужава се траса линије 9А (Ново насеље - Алибеговац), која ће саобраћати до нове КОВИД болнице на Мишелуку.
Како би се грађанима и запосленима  омогућио долазак и одлазак јавним превозом до нове болнице, ЈГСП „Нови Сад“ је на овој линији значајно повећао број полазака, тако да ће радним данима бити 58, суботом 46, а недељом 32 поласка.


Путници се о новом реду вожње могу информисати електронски, путем сајта предузећа: www.gspns.rs/red-voznje/gradski (ЛИНИЈА 9, ознака АЛИ), као и на продајним местима предузећа.


Траса нове линије је следећа:


Смер А - раскрсница Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића, Булевар Јована Дучића, Булевар Слободана Јовановића, Футошка улица, Улица цара Душана, Булевар цара Лазара, Стражиловска улица, Улица Жарка Зрењанина, Булевар Михајла Пупина, Варадински мост, Београдска улица, Прерадовићева улица, Улица Рачког, Петља „Мишелук“ и окретница на кружном току испред болнице на „Мишелуку“.


Смер Б - окретница на кружном току испред болнице на „Мишелуку“, Петља „Мишелук“, Улица Рачког, Прерадовићева улица, Београдска улица, Варадински мост, Булевар Михајла Пупина, Улица Жарка Зрењанина, Стражиловска улица, Булевар цара Лазара, Улица цара Душана, Футошка улица, Булевар Слободана Јовановића, Булевар Јована Дучића и раскрсница Булевара Јована Дучића и Улице Драгослава Срејовића.Од 1. септембра - Зимски ред вожње
31.08.2021

Од 1. септембра аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ саобраћаће по новом реду вожње, који подразумева већи број полазака, усклађених са потребама путника у наредном периоду. Осим временских корекција полазака, новина је продужење трасе линије 9А до нове КОВИД болнице на Мишелуку.