ENG | LAT

Важна обавештења

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОСЛОДАВЦЕ - РАЧУН ЗА УПЛАТУ ПРАВА НА ВОЖЊУ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

Приликом поручивања права на вожњу за запослене, од новембра 2021. године уплате ће се обављати искључиво преко Поштанске штедионице на рачун 200-325513010100114ДОПУНА НСМАРТ КАРТИЦА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ ОД 20. 09.

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике НСМАРТ картица за запослене да куповину права на вожњу за октобар 2021. године могу обавити наруџбом путем портала www.nsmart.rs од 20. 09. до 19. 10. 2021. године.


Свака наруџба куповине права на вожњу за наредни месец може се урадити од 20-ог у текућем месецу до 19-ог у наредном месецу.
НАПОМЕНА: Право на вожњу (месечна допуна) важи од првог до последњег дана у месецу за који је купљена.АЖУРИРАЊЕ ГОДИШЊИХ КАРАТА ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

Корисници годишњих карата за ученике и студенте до 26 година старости могу да израде или ажурирају годишњу карту (375 динара ажурирање, 375 динара израда, 5.000 динара годишња карта) на шалтеру Аутобуске станице (поред шалтера бр. 12 и 13) од 07:00-14:45 часова, те на киоску на Железничкој станици (поред локомотиве) од 06:00-20:00 часова.ОБАВЕЗНА ВАЛИДАЦИЈА НСМАРТ КАРТИЦА

ЈГСП „Нови Сад“ подсећа путнике да сви корисници претплатних карата за превоз морају ОБАВЕЗНО валидирати своје НСМАРТ картице. Приликом уласка у аутобус бесконтактна картица се прислони уређају за валидацију након чега се на валидатору појављује зелено светло и пратећи звук. На основу важеће и валидиране возне карте путник остварује право на коришћење услуге јавног превоза.
Уколико је НСМАРТ картица неисправна, на валидатору се активира црвено светло и пратећи звук. У случају да је возна карта неисправна, односно да није валидирана, путник нема право на услугу јавног превоза.ОД 01. ЈУЛА ИСКЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКА ДОПУНА МЕСЕЧНИХ КАРАТА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике претплатних карата за запослене да од 01. јула више неће моћи да користе месечне маркице по старом систему, већ ће претплате послодавци моћи да купују искључиво електронским путем.
Како не би дошло до загушења система приликом израде НСМАРТ картица за категорију запослених грађана, молимо послодавце да се што пре региструју и наруче допуне за своје запослене.
Регистрација је у току, а Упутство за куповину права на вожњу за правна лица путем НСМАРТ портала може да се преузме у пдф формату на сајту предузећа http://www.gspns.rs/obrasci?selected_lang=lat.
Месечна допуна може да се купује од 25. 06. 2021. године, а важи од првог до последњег дана у месецу за који се допуњује.
Одговоре на сва додатна питања корисници услуга могу да добију путем мејла нсмарт@гспнс.рс.