LAT
Линија 5 – Привремена измена трасе од 30.05.
27.05.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 30. маја 2022. године привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 5. До завршетка радова на реконструкцији вреловода према хотелу „Парк“, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
СМЕР СА ТЕМЕРИНСКОГ ПУТА
Од раскрснице улица Јеврејска и Булевар ослобођења аутобуси ће саобраћати право кроз Футошку улицу, (десно) Хајдук Вељковом до раскрснице са Улицом Новосадског сајма и даље настављати редовном трасом кретања.
На измењеном делу трасе користиће се стајалиште Футошка/Булевар ослобођења (стајалиште линија број 2 и 6).
СМЕР СА АВИЈАТИЧАРСКОГ НАСЕЉА
Од раскрснице улица Хајдук Вељкова и Новосадског сајма аутобуси ће саобраћати право до Футошке улице, (лево) Футошком улицом до раскрснице Булевар ослобођења и Јеврејске улице и даље настављати редовном трасом кретања.
На измењеном делу трасе користиће се стајалиште у Хајдук Вељковој улици, испред Медицинског факултета (стајалиште линије број 11А).Линије 3, 13 – Привремена измена трасе од 24.05.
23.05.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 24. маја до 06. јуна 2022. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 3 и 13. Због радова на изградњи вреловодног прикључка у зони раскрснице улица Јанка Чмелика и Орловића Павла, на измењеном делу трасе аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 3
Смер из Петроварадина
Од раскрснице улица Корнелија Станковића и Миленка Грчића аутобуси ће саобраћати право Улицом Корнелија Станковића до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Улице Корнелија Станковића. Након кружног тока издржавање времена до наредног поласка биће на аутобуском стајалишту Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7а).
Смер са Детелинаре
Аутобуси ће као полазно стајалиште користити аутобуско стајалиште Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7а), одакле ће саобраћати право Улицом Корнелија Станковића и даље настављати редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 13
Смер са Универзитета
Аутобуси ће саобраћати Булеваром Европе до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Корнелија Станковића. Након кружног тока издржавање времена до наредног поласка биће на аутобуском стајалишту Булевар Европе/Булевар војводе Степе.
Смер са Детелинаре
Аутобуси ће као полазно стајалиште користити аутобуско стајалиште Булевар Европе/Булевар војводе Степе, одакле ће саобраћати право Булеваром Европе и даље настављати редовном трасом кретања.Линије 10, 42 НК и 55 НК – Привремена измена трасе од 11.05.
10.05.2022

Решењем Градске управе за саобраћај и путеве, због радова се одређује забрана одвијања саобраћаја у делу Партизанске улице (у зони подвожњака, Тржни центар ''Меркур''), односно од раскрснице улица Партизанска/Руменачка/Корнелија Станковића. Од 11. 05. до 17. 10. 2022. године саобраћај се преусмерава преко Руменачке улице, Булевара Јаше Томића и Кисачке улице, тако да ће аутобуси на линијама број 10, 42 НК (до „Неопланте" и "Котекспродукта“) и 55 НК (до „Неопланте и Котекспродукта“) на измењеном делу трасе саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 10
Смер А (из центра)
Измењени део трасе од Булевара ослобођења - десно Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
Смер Б (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића - лево Булевар ослобођења - редовна траса
ЛИНИЈЕ БРОЈ 42 НК, 55 НК
Смер А (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића (поред Аутобуске станице) - десно Руменачка улица - редовна траса од раскрснице улица Руменачка/Корнелија Станковића
Смер Б (из места)
Раскрсница улица Корнелија Станковића/Руменaчка - Руменачка улица - лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ПОСТОЈЕЋИХ ЛИНИЈА.Линија 72 – Привремено скраћење трасе од 11.04.
11.04.2022

Од 11. 04. 2022. године до даљег на линији 72 Нови Сад-Парагово скраћује се траса на поласцима који саобраћају до раскрснице Венац. Аутобуси ће од наведеног датума саобраћати до и од окретнице Парагово. Линија 69 - Ново аутобуско стајалиште
31.03.2022

 


На линији 69 Нови Сад - Сремска Каменица (Чардак) од 1. априла у функцији ће бити ново аутобуско стајалиште у Улици Мајора Тепића (смер са Чардака, испод ''Института'').Више полазака од 1. априла
31.03.2022

Од 1. априла 2022. године аутобуси ЈГСП "Нови Сад" саобраћаће по новом реду вожње на градским линијама. Како би се одговорило на превозне захтеве грађана и одржао жељени ниво комфора и квалитет услуге превоза, у односу на актуелни ред вожње на већини градских линија биће више полазака радним данима, суботом и недељом. Смањењем интервала полазака, повећан обим превоза од наведеног датума биће на линијама 1, 3, 5, 7А, 7Б, 8, 9, 11А и 11 Б.


Измене су у складу са редом вожње од 4. октобра, па ће он и даље остати постављен на стајалиштима.
Уједно обавештавамо путнике да је уз НСмарт апликацију која у реалном времену пружа прецизне информације о доласку аутобуса на стајалиште, кориштење јавног превоза олакшано и постављеним модерним панелима на 20 стајалишта у граду. Наиме, дисплеји од овог месеца приказују и информацију о реалном времену доласка аутобуса на линијама чије трасе пролазе стајалиштем. На екранима се такође може видети и списак линија које пролазе стајалиштем, гаражни број возила, извод из актуелног реда вожње, QR кодови који воде према веб сајту предузећа и НСмарт порталу, те мапа мрежа линија на којима су исцртане трасе и стајалишта за линију коју путник одабере.Линија 6 – Привремена измена трасе на Телепу
11.03.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 14. марта до 15. јуна 2022. године привремено се мења траса аутобуске линије број 6 због радова на изградњи кабловског вода у Вршачкој улици у Новом Саду:
СМЕР А
Подбара-центар-Адице
Од раскрснице улица Футошки пут/Суботичка аутобуси ће саобраћати лево у Суботичку улицу, десно на Булевар патријарха Павла, лево у Улицу Фејеш Кларе и даље настављати редовном трасом кретања.
СМЕР Б
Адице-центар -Подбара
Од раскрснице улица Фејеш Кларе/Булевар патријарха Павла аутобуси ће саобраћати десно на Булевар патријарха Павла, лево у Суботичку улицу, десно на Футошки пут и даље настављати редовном трасом кретања.Од 1. марта нови ред вожње
25.02.2022

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава грађане да 1. марта ступа на снагу нови ред вожње. Поласци у приградском и међумесном саобраћају остају непромењени у односу на зимски ред вожње, док су поласци у градском саобраћају измењени, уз уједначене интервале који су прилагођени потребама путника у наредном периоду.
Молимо кориснике услуга да се о изменама у реду вожње информишу у рубрици РЕДОВИ ВОЖЊЕ на овом сајту, те их подсећамо на нашу нову апликацију за мобилне телефоне NSMART, која им може значајно помоћи у коришћењу јавног превоза. Апликација у реалном времену пружа прецизне информације о доласку аутобуса на стајалиште. Путници могу сами да претраже стајалишта, или да изаберу једно од понуђених најближих стајалишта помоћу укључене локације на мобилном телефону. Након што се одабере потребно стајалиште, апликација показује времена доласка аутобуса на линијама које туда пролазе. Апликација је једноставна за употребу и може потпуно бесплатно да се скине на Google Play за телефоне са андроид оперативним системом, те са Apple Store за мобилне телефоне са IOS оперативним системом.
Уз NSMART апликацију, доласци аутобуса у реалном времену моћи ће да се виде и на градским стајалиштима која имају уграђене дисплејеве.


 Линија 4 – Привремена измена трасе од 09.02.
08.02.2022

Од 09. 02. 2022. године привремено се мења траса линије 4 у смеру Б (Ж. станица – Центар - Лиман). Због најављених радова у делу окретнице на Лиману 4, у складу са Решењем Градске управе за саобраћај путеве, аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА 4
Смер Железничка станица - Центар - Лиман 4
Улица Народног фронта – (десно) Балзакова улица – (лево) Булевар цара Лазара – (лево) Улица Иве Андрићa – (лево) прво стајалиште у Улици Народног фронта где ће аутобуси издржавати време за наредни полазак.
Током трајања измене биће постављено и привремено стајалиште након скретања аутобуса у Балзакову улицу.
Напомињемо да је линија 4 у измењеном режиму и због радова на делу окретнице „Потковица“ – Ж. станица.