LAT
Линија 21 – Привремена измена трасе у Шангају
30.09.2022

Због радова на канализационој мрежи, линија број 21 Нови Сад-Шангај привремено мења трасу кретања од 01. октобра 2022.године:
Нови Сад - Шангај
Аутобуси ће саобраћати редовном трасом до кружне раскрснице на Каћком путу, одакле ће продужавати право, скретати десно режијском траком за Београд, где ће се искључивати на стари Каћки пут (пре наплатне рампе) и настављати Каћким путем поред „Пут инвеста“ и даље редовном трасом до окретнице.
Шангај – Нови Сад
Аутобуси ће редовном трасом саобраћати до раскрснице за Каћки пут, настављати Каћким путем, затим поред „Пут инвеста“ (стари пут за Каћ) и преко натпутњака, где ће скретати лево на аутопут (за возила-наплатне рампе) и режијском саобраћајницом продужавати за Нови Сад.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ ПАР ПРИВРЕМЕНИХ СТАЈАЛИШТА (ПУТ ШАЈКАШКОГ ОДРЕДА-КАЋКИ ПУТ), КАО И ПОСТОЈЕЋЕ СТАЈАЛИШТЕ ПОСЛЕ КРУЖНОГ ТОКА (ИЗ НОВОГ САДА).


Очекивано време завршетка радова је 1. април 2023. године.Линије 6 и 12 – Привремена измена трасе на Телепу
30.09.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, због вреловодног прикључка у Улици Ћирила и Методија, од улица Фејеш Кларе до Шарпланинске, 03. октобра привремено се мењају трасе линија број 6 и 12:
ЛИНИЈА БРОЈ 6
Смер са Подбаре
Од раскрснице улица Фејеш Кларе и Ћирила и Методија аутобуси ће саобраћати право Улицом Фејеш Кларе, скретати десно у Улицу Станоја Главаша, десно у Улицу Сентелеки Корнела до Улице Ћирила и Методија, одакле ће настављати редовном трасом кретања.
Смер са Адица
Од раскрснице улица Ћирила и Методија и Сентелеки Корнела аутобуси ће скретати десно у Улицу Сентелеки Корнела, лево у Улицу Станоја Главаша, лево у Улицу Фејеш Кларе до раскрснице са Улицом Ћирила и Методија, одакле ће настављати редовном трасом кретања.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ АУТОБУСКЕ ЛИНИЈЕ БРОЈ 6 КОРИСТИЋЕ СЕ ПОСТОЈЕЋА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА, КАО И ПРИВРЕМЕНО СТАЈАЛИШТЕ У УЛИЦИ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА ИСПРЕД КБР. 95 (СМЕР СА АДИЦА).
ЛИНИЈА БРОЈ 12
Смер из центра
Од раскрснице улица Фејеш Кларе и Станоја Главаша аутобуси ће скретати лево у Улицу Станоја Главаша, десно у Улицу Сентелеки Корнела до аутобуског стајалишта, где ће издржавати време до наредног поласка.
Смер са Телепа
Од полазног стајалишта у Улици Сентелеки Корнела аутобуси ће саобраћати право Улицом Сентелеки Корнела, скретати десно на Булевар патријаха Павла, десно у Улицу Фејеш Кларе до раскрснице са Улицом Ћирила и Методија, одакле ће настављати редовном трасом кретања.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ АУТОБУСКЕ ЛИНИЈЕ БРОЈ 12 КОРИСТИЋЕ СЕ ПОСТОЈЕЋА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.Линије 21, 22, 23, 24 и 30 – Привремена измена од 03. 10.
30.09.2022

Због радова на раскрсници Темеринске и Кисачке улице, од 3. октобра до 1. децембра 2022. године привремено се мењају трасе кретања линија број 21, 22, 23, 24 и 30:
ИЗ НОВОГ САДА
Аутобуси ће од Железничке станице саобраћати Булеваром Јаше Томића, скретати лево у Кисачку улицу, затим десно у Партизанску до раскрснице Темеринске и Партизанске улицe, одакле ће настављати редовним трасама.
ИЗ МЕСТА ЗА НОВИ САД
Од раскрснице Темеринске и Партизанске улице, аутобуси ће саобраћати Партизанском улицом, скретати лево у Кисачку улицу, десно на Булевар Јаше Томића, одакле ће настављати до Железничке станице.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ ПОСТОЈЕЋА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА.Линија 86 – Oд 1. октобра нова траса преко Иришког венца
29.09.2022

Од 1. октобра мења се траса међумесне аутобуске линије број 86 Нови Сад – Врдник. Уместо садашњом трасом преко Старог Раковца, аутобуси ће у оба смера саобраћати Гребенским путем преко Иришког венца.
Досадашња траса преко Старог Раковца имала је ограничења због геометрије пута, која је небезбедна за саобраћање соло аутобуса у делу од Старог Раковца до раскрснице “Змајевац“, те су се на линији 86 могли користити искључиво аутобуси мањег капацитета. С обзиром да таква возила нису довољна за тренутне превозне потребе, ЈГСП „Нови Сад“ се одлучио за измену трасе Гребенским путем, чиме ће бити омогућено и саобраћање аутобуса већег капацитета. Изменама ће грађани добити адекватнији превоз до Врдника и тамошњих бањских капацитета, као и могућност лакшег одласка до Иришког венца и кориштења туристиких потенцијала Фрушке горе.
Цена појединачне карте од Новог Сада до Иришког венца износи 160 динара, а до Врдника 200 динара.Превоз за време одржавања манифестације „Грожђебал 2022“
29.09.2022

За време трајања „Грожђебала 2022“ у Сремским Карловцима, 30. септембра, 1. и 2. октобра аутобуски превоз до тог места одвијаће се по редовном реду вожње, с тим да ће од 17 часова поласци бити појачавани додатним превозним капацитетима.Линија 2 – Привремена измена трасе на Футошком путу
26.09.2022

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 27. септембра до 14. октобра привремено се мења траса аутобуске линије број 2. Због радова на реконструкцији коловоза на Футошком путу, аутобуски саобраћај на наведеној линији одвијаће се на следећи начин:
Смер из Центра
Од раскрснице Булевара Јована Дучића и Улице Бате Бркића аутобуси ће продужавати право Булеваром Јована Дучића и даље настављати редовном трасом кретања.
Смер са Новог насеља
Од раскрснице Булевара Јована Дучића и Булевара кнеза Милоша аутобуси ће саобраћати Булеваром Јована Дучића до раскрснице са Улицом Бате Бркића и даље настављати редовном трасом кретања.


АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ ФУТОШКИ ПУТ/БУЛЕВАР ПАТРИЈАРХА ПАВЛА (ЛИНИЈЕ БРОЈ 2, 51Б, 52, 53, 54, 55 И 56) ПРИВРЕМЕНО СЕ УКИДА. ОД 1. СЕПТЕМБРА НОВИ РЕД ВОЖЊЕ
29.08.2022

Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ од 1. септрембра саобраћаће по новом реду вожње, који у односу на летњи ред вожње подразумева већи број полазака, усклађених са потребама путника у наредном периоду.
Од 1. септембра поново ће на снази бити поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“.Линије 10, 42 НК и 55 НК – Привремена измена трасе од 11.05.
10.05.2022

Решењем Градске управе за саобраћај и путеве, због радова се одређује забрана одвијања саобраћаја у делу Партизанске улице (у зони подвожњака, Тржни центар ''Меркур''), односно од раскрснице улица Партизанска/Руменачка/Корнелија Станковића. Од 11. 05. до 17. 10. 2022. године саобраћај се преусмерава преко Руменачке улице, Булевара Јаше Томића и Кисачке улице, тако да ће аутобуси на линијама број 10, 42 НК (до „Неопланте" и "Котекспродукта“) и 55 НК (до „Неопланте и Котекспродукта“) на измењеном делу трасе саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 10
Смер А (из центра)
Измењени део трасе од Булевара ослобођења - десно Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
Смер Б (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића - лево Булевар ослобођења - редовна траса
ЛИНИЈЕ БРОЈ 42 НК, 55 НК
Смер А (из ЗОНЕ)
Индустријска улица - лево Партизанска улица - десно Кисачка улица - десно Булевар Јаше Томића (поред Аутобуске станице) - десно Руменачка улица - редовна траса од раскрснице улица Руменачка/Корнелија Станковића
Смер Б (из места)
Раскрсница улица Корнелија Станковића/Руменaчка - Руменачка улица - лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица - лево Партизанска улица - десно Индустријска улица - редовна траса
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ПОСТОЈЕЋИХ ЛИНИЈА.Линија 72 – Привремено скраћење трасе од 11.04.
11.04.2022

Од 11. 04. 2022. године до даљег на линији 72 Нови Сад-Парагово скраћује се траса на поласцима који саобраћају до раскрснице Венац. Аутобуси ће од наведеног датума саобраћати до и од окретнице Парагово.