Линије 1, 8 – Привремена измена трасе у Фрушкогорској улици
12.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 15.07. до 15.08. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 1 и 8. Због извођења радова на реконструкцији канализације у Фрушкогорској улици, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Линије 1 и 8


Смер из Центра
Од раскрснице улица Фрушкогорске и Народног фронта аутобуси ће скретати лево у Јиричекову улицу до привременог (последњег) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) где ће се чекати време до следећег поласка.
Смер са Лимана
Од привременог (првог) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) аутобуси ће скретати лево у Улицу др Симе Милошевића, настављати право до Булевара цара Лазара и даље редовном трасом.


Мапу измена погледајте ОВДЕЛиније 3, 13 - Привремено измештање аутобуског стајалишта
12.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, одређује се привремено измештање аутобуског стајалишта линија 3 и 13 у Улици Миленка Грчића 8 на адресу Миленка Грчића 10. Стајалиште се измешта од 15.07. до 19.07. 2024. године због извођења радова на санацији хаварије.Линије 42, 43 (поласци кроз Танкосићево) – Од 12. 07. нова привремена измена трасе 
11.07.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве,  од 12. 07. до 13. 07. 2024. привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на асфалтирању раскрснице Јана Колара и Ондреја Марчока у Кисачу, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Линија 42


Смер из Новог Сада


На раскрсници улица др Јанка Гомбара и Бенешове аутобуси ће скретати лево у Бенешову улицу, где ће се налазити привремено стајалиште на коме ће аутобуси чекати време поласка из Кисача.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ СЕ привремено стајалиште у Бенешовој улици (код вртића) у Кисачу.


Смер из Кисача


Аутобуси ће се кретати Бенешовом улицом до раскрснице улица Бенешове и Војвођанске, скретаће лево у Војвођанску улицу до раскрснице улица Војвођанске и Словачке, где ће скретати лево у Словачку улицу. На раскрсници улица Словачке и др Јанка Гомбара аутобуси ће скретати десно у Улицу др Јанка Гомбара, одакле ће настављати редовном трасом кретања.


На измењеном делу трасе 42 КОРИСТИЋЕ СЕ привремено стајалиште у Бенешовој улици (код вртића) и у Војвођанској улици испред к.бр. 38 у Кисачу.


Линија 43 (поласци кроз Танкосићево)


Смер из Новог Сада


На раскрсници улица др Јанка Гомбара и Бенешове аутобуси ће скретати лево у Бенешову улицу и саобраћати до раскрснице улица Бенешове и Војвођанске, где ће скретати лево у Војвођанску улицу. На раскрсници улица Војвођанске и Словачке, аутобуси ће скретати десно у Словачку улицу и настављати даље редовном трасом до Степановићева.


На измењеном делу трасе (поласци кроз Танкосићево) КОРИСТИЋЕ СЕ привремено стајалиште у Бенешовој улици (код вртића) и у Војвођанској улици испред к.бр. 38 у Кисачу.


Смер из Степановићева


На раскрсници улица Словачке и Војвођанске аутобуси ће скретати лево у Војвођанску улицу и саобраћати до раскрснице са Бенешовом улицом, скретати десно и саобраћати Бенешовом улицом до раскрснице улица Бенешове и др Јанка Гомбара, где ће скретати десно у улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом кретања.


Мапу измена погледајте ОВДЕПревоз у време одржавања Егзит фестивала - привремена измена трасе линија 3, 3А, 9, 9А, 60, 61, 62, 63, 64, 69
08.07.2024

ЈГСП „Нови Сад“ и ове године организује превоз за посетиоце ЕXIT фестивала. С обзиром на очекивани прилив гостију у Нови Сад, редовне линије 3 и 9 саобраћаће  по важећем реду вожње и биће појачаване зглобним аутобусима у складу са предвиђеним временима за одлазак и повратак са фестивала. Од 10. до 14. јула на линијама 3 и 9 биће уведени ванредни поласци у 03:30 и 04:00 часа од аутобуског стајалишта Булевар Михајла Пупина/Дунавски парк до Детелинаре (линија 3) и до Новог насеља (линија 9).


Аутобуси који саобраћају на линијама до фестивала  биће посебно обележени ознаком „Еxit фест“.


У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, у време одржавања ЕXIТ фестивала привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број  3, 3А, 9, 9А, 60, 61, 62, 63, 64 и 69 због затварања Варадинског моста и Београдске улице. Од 10. до 14. јула у периоду од 17:00 до 08:00 часова наредног дана, као и 15. јула до 08:00 часова на наведеним линијама аутобуски саобраћај у том делу града одвијаће се на следећи начин:


Линије 3, 3А, 9, 9А, 60, 61, 62, 63 и 64


Смер из Новог Сада


Булевар Михајла Пупина – (десно) Трг незнаног јунака - Београдски кеј – (лево) Марка Миљанова - Венизелисова улица -  друмско-железнички мост - Рељковићева улица до Прерадовићеве - редовна траса кретања.


Смер из Петроварадина


Раскрсница улица Прерадовићева и Рељковићева - Рељковићева улица – друмско-железнички мост - Венизелисова улица до Београдског кеја - Трг незнаног јунака до Булевара Михајла Пупина - редовна траса кретања.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ ПРИВРЕМЕНА СТАЈАЛИШТА У РЕЉКОВИЋЕВОЈ УЛИЦИ ИСПРЕД КБР. 39 И 42А, ТЕ ПРЕРАДОВИЋЕВОЈ УЛИЦИ НАСПРАМ КБР. 47.


Линија 69 


Смер из Новог Сада


Булевар Михајла Пупина – (десно) Трг незнаног јунака - Београдски кеј – (лево) Марка Миљанова - Венизелисова улица - друмско-железнички мост - Рељковићева улица до Прерадовићеве – (десно) Прерадовићева улица – (лево) Улица Дунавске дивизије -  редовна траса кретања.


Смер из Петроварадина


Раскрсница улица Дунавске дивизије и Прерадовићеве – (десно) Прерадовићева улица -  (лево) Рељковићева улица - друмско-железнички мост - Венизелисова улица до Београдског кеја - Трг незнаног јунака до Булевара Михајла Пупина - редовна траса кретања.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИЋЕ СЕ ПРИВРЕМЕНА СТАЈАЛИШТА У РЕЉКОВИЋЕВОЈ УЛИЦИ ИСПРЕД КБР. 39 И 42А, КАО И ДВА ПРИВРЕМЕНА СТАЈАЛИШТА У УЛИЦИ ДУНАВСКЕ ДИВИЗИЈЕ-ПРЕРАДОВИЋЕВА (ОБА СМЕРА).


Мапу измена погледајте ОВДЕЛинија 5 – Привремена измена трасе од 25. 06.
24.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 25.06. до 09.08. 2024. године привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 5. Због радова у Авијатичарској улици, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Смер са Темеринског пута


Од раскрснице Руменачког пута и Авијатичарске улице аутобуси ће саобраћати право до кружног тока и полукружног окретања. Чекање времена до следећег поласка биће на  стајалишту градске линије 14Б и приградских линија 41Б, 42Б, 43Б, 51А.


На измењеном делу трасе, као последње, користиће се редовно стајалиште „Руменачки пут/Авијатичарска“  градске линије 14А и приградских линија 41А, 42А, 43А, 51Б.


Смер са Авијатичарског насеља


Аутобуси ће по реду вожње саобраћати са стајалишта „Руменачки пут/Кружни ток“   и као прво  стајалиште са Авијатичарског насеља користити редовно стајалиште „Руменачки пут/Авијатичарска“, одакле ће настављати да саобраћају редовном трасом.


Мапу измена погледајте ОВДЕ.Нови ред вожње „ЛЕТО 2024“ од 24.06.
21.06.2024
ЈГСП „Нови Сад“ обавештава путнике да ће од 24. јуна 2024. године аутобуси саобраћати по организацији превоза за летњи период. Нови ред вожње подразумева временске корекције аутобуских полазака, усклађене са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима. Основ за организацију превоза у летњем периоду је очекивано смањење броја путника због коришћења годишњих одмора и летњег распуста у школама и на факултетима. 


Линија 2 - Привремено укидање стајалишта
17.06.2024
Због радова на топловоду у улици Бате Бркића у Новом Саду, одређује се привремено укидање стајалишта „Бул. Бате Бркића – Сателитска  пијаца“ на линији број 2, Центар-Ново насеље.

Стајалиште ће бити укинуто у периоду од 17.06.2024. до завршетка радова.


Линије 3б, 6а, 14 - Укидање полазака за време трајања школског распуста
17.06.2024

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга да због завршетка школске године за ученике основних школа на територији града Новог Сада, аутобуси на линијама 3б, Петроварадин (ОШ Јован Дучић) - Пуцкарош и 6а, Адице – Ветерник (ОШ Марија Трандафил),  од понедељка 17.06.2024.године, па до почетка нове школске године, неће саобраћати.


Такође, у истом периоду се укидају и четири поласка на линији 14, Центар-Сајлово (смер са Сајлова), у 07:25, 07:30,13:20 и 13:25 часова.Линије 42, 43 – Привремене измене траса на поласцима кроз Танкосићево од 15. 06.
14.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 15. 06. 2024. године привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на изградњи водоводне и канализационе мреже у Железничкој улици у Кисачу, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:


Смер из Новог Сада


На раскрсници Др Јанка Гомбара/Бенешова аутобуси ће скретати лево и настављати Бенешововом улицом до раскрснице Бенешова/Ондреја Марчока, скретаће десно и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Јана Колар, скретаће десно и саобраћати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Михала Карделиса, скретаће лево у Улицу Михала Карделиса и настављати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремена аутобуска стајалишта у Бенешовој улици (код вртића) и у Улици Ондреја Марчока, пре раскрснице са Улицом Јана Колара (преко пута продавнице).


Смер из Кисача


На раскрсници Михала Карделиса/Јана Колара аутобуси ће скретати десно и настављати Улицом Јана Колара до раскрснице Јана Колара/Ондреја Марчока где ће скретати лево и саобраћати Улицом Ондреја Марчока до раскрснице Ондреја Марчока/Бенешова, скретаће лево и саобраћати Бенешовом улицом до раскрснице Бенешова/Др Јанка Гомбара, скретаће десно у Улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом.


На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште у Улици Ондреја Марчока, одмах након скретања аутобуса из Улице Јана Колара (код продавнице).


Мапу измена погледајте ОВДЕЛиније 4, 11а, 11б – Привремена измена трасе на Лиману
14.06.2024

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 17.06. до 17.07.2024. године привремено се мењају трасе аутобуских линија број 4, 11а и 11б  због реконструкције канализационе мреже у Улици Народног Фронта, од Улице Драгише Брашована до Фрушкогорске улице:


Линије 4, 11б (смер из Центра)


Од раскрснице Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице аутобуси ће саобраћати право Булеваром цара Лазара до раскрснице са Булеваром ослобођења, скретати лево на Булевар ослобођења, десно у Народног фронта и даље настављати редовном трасом.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ НЕЋЕ СЕ КОРИСТИТИ СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.


Линије 4 ,11а (смер са Лимана)


Од раскрснице Народног фронта и Булевара ослобођења аутобуси ће скретати лево на Булевар ослобођења, десно на Булевар цара Лазара до раскрснице са Фрушкогорском улицом и даље настављати редовном трасом.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕЋЕ СЕ И  СТАЈАЛИШТЕ БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА-НАРОДНОГ ФРОНТА.


Мапу измена погледајте ОВДЕ