ЛИНИЈЕ 11А,11Б - ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ 22.01.
21.01.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве у петак, 22. јануара 2021. године, привремено се мењају трасе аутобуских линија 11А и 11Б. Због одржавања комеморације жртвама Новосадске рације, аутобуски саобраћај од 07:00 до 16:00 часова одвијаће се на следећи начин:
Линија 11А
Постојећом трасом из Стражиловске улице аутобуси настављају Улицом Жарка Зрењанина, скрећу десно на Булевар Михајла Пупина, затим десно улицом Трг незнаног јунака саобраћају до Кеја жртава рација и даље настављају редовном трасом кретања.
Линија 11Б
Постојећом трасом са Београдског кеја аутобуси скрећу десно у улицу Трг незнаног јунака, одакле десно улазе на Булевар Михајла Пупина, затим лево у Улицу Жарка Зрењанина којом саобраћају до Стражиловске улице и даље настављају редовном трасом кретања.


НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ ЛИНИЈА 11А И 11Б КОРИСТЕ СЕ ПОСТОЈЕЋА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ОД 18. 01. ПОНОВО САОБРАЋАЈУ ЂАЧКИ ПОЛАСЦИ И ЛИНИЈЕ 3Б И 6А
15.01.2021

ЈГСП "Нови Сад" обавештава кориснике услуга превоза да од 18. јануара поново саобраћају поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“. 


Од 18. јануара поново саобраћају линије 3Б (Петроварадин –Пуцкарош ОШ „Ј.Дучић“) и 6А (Адице-Ветерник ОШ „Марија Трандафил“).ЛИНИЈА 20 (ГРАД-"ЛЕСНИНА") САОБРАЋА РЕДОВНО ОД 21. 12.
21.12.2020

Аутобуси на линији 20 (тржни центар "Леснина") од 21. децембра саобраћају по редовном реду вожње, с обзиром да је Кризни штаб за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести КОВИД-19 продужио радно време тржних центара до 20 часова.ПРОДУЖЕНО САОБРАЋАЊЕ ЛИНИЈЕ 17 (ТРЖНИ ЦЕНТАР БИГ)
21.12.2020

С обзиром да је Кризни штаб за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести KОВИД-19 продужио рад тржних центара, од 21. децембра последњи полазак аутобуса на линији 17 из БИГ-а је у  20:20  часова. ПРИВРЕМЕНО СЕ УКИДАЈУ ЂАЧКИ ПОЛАСЦИ
18.12.2020

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга превоза да се од 21. 12. 2020. године привремено укидају поласци који су у реду вожње означени као „ЂАЧКИ“.
За време школског распуста неће саобраћати и линије 6А (Адице-Ветерник ОШ „Марија Трандафил“) и 3Б (Петроварадин –Пуцкарош ОШ „Ј.Дучић“).
О поновном успостављању наведених полазака и линија, корисници превоза биће благовремено обавештени.ОД 05. 12. УСКЛАЂИВАЊЕ РЕДА ВОЖЊЕ СА НОВИМ МЕРАМА ВЛАДЕ СРБИЈЕ
04.12.2020

У складу са новим мерама Владе Републике Србије, ЈГСП „Нови Сад“ ће од 05.12.2020. године на градским линијама у саобраћајним шпицевима појачати капацитете (изменом аутобуса мањег капацитета на већи), а поред примењених редукција радним даном, редуковаће одређене поласке у периоду ван саобраћајних шпицева и вечерњим сатима суботом и недељом.
Поласци који неће саобраћати на градским линијама у периоду ван саобраћајних шпицева и вечерњим часовима радним даном, суботом и недељом обележени су прецртавањем у реду вожње на сајту предузећа (www.gspns.rs/red-voznje/gradski).
Ноћне линије 18а и 18б неће саобраћати радним даном, суботом и недељом.
Линија број 17 неће саобраћати суботом и недељом, а радним даном до Тржног центра БИГ неће саобраћати поласци после 17:25 часова. Линија број 20 неће саобраћати суботом и недељом, а радним данима на тој линији последњи полазак из "Леснине" је у 17:30 часова.
Сви поласци на приградским и међумесним линијама саобраћаће по важећем реду вожње.ЛИНИЈА 69 – НОВИ ПОЛАСЦИ ОД 01.12.
25.11.2020

ЛИНИЈА 69 – НОВИ ПОЛАСЦИ ОД 01.12.


Од  01.12.2020. године РАДНИМ ДАНИМА уводе се нови поласци на линији 69 од Новог Сада до Сремске Каменице (Чардак):


Поласци из НОВОГ САДА


06:35, 07:55, 14:45


Поласци из С.КАМЕНИЦЕ (Чардака)


07:10, 08:35, 15:30


 ЛИНИЈЕ 5, 5Н, 21, 22, 23, 24, 30 – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ ЗБОГ РАДОВА У ТЕМЕРИНСКОЈ УЛИЦИ ОД 8. 11. (ОД 16 ЧАСОВА)
05.11.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 8. новембра 2020. године (од 16 часова) до 31. марта 2021.године одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 5, 5н, 21, 22, 23, 24 и 30 због радова на реконструкцији подвожњака у Темеринској улици у Новом Саду.
Аутобуси мењају трасу кретања на следећи начин:
ЛИНИЈЕ БРОЈ 5 и 5Н
Смер са Темеринског пута: Од раскрснице Темеринске и Партизанске улице аутобуси скрећу десно у Партизанску улицу, лево у Кисачку улицу, десно у Улицу Јована Суботића и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер са Авијатичарског насеља: Од раскрснице улица Јована Суботића и Кисачке аутобуси скрећу лево у Кисачку улицу, десно у Партизанску улицу, лево у Темеринску улицу и даље настављају редовном трасом кретања.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 21, 22, 23, 24 и 30
Смер са Железничке станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси скрећу лево у Кисачку улицу, десно у Партизанску улицу до раскрснице са Темеринском улицом и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер из места: Од раскрснице Партизанске и Темеринске улице аутобуси саобраћају Партизанском улицом, скрећу лево у Кисачку улицу, десно на Булевар Јаше Томића до Железничке станице.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 5, 5Н, 21, 22, 23, 24 И 30 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ОД 01. СЕПТЕМБРА 2020. ГОДИНЕ ЈЕСЕЊИ РЕД ВОЖЊЕ И НОВА ГРАДСКА АУТОБУСКА ЛИНИЈА 3Б
31.08.2020

Од 1. септембра 2020. године, аутобуси ЈГСП "Нови Сад" саобраћаће по „Јесењем“ реду вожње. Нови ред вожње подразумева временске корекције аутобуских полазака, усклађене са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима. Сваке године по завршетку лета потребе за јавним превозом се повећавају, због повратка са годишњих одмора, почетка школске године и сл., па у складу са тим прилагођава се и ред вожње. То значи да ће на улицама града и приградских насеља бити више аутобуса у односу на летњи ред вожње.


Новина у односу на претходни ред вожње јесте увођење нове градске линије број 3Б (ПЕТРОВАРАДИН (О.Ш. „Јован Дучић“) - ПУЦКАРОШ).


Сматрамо да ће предложени ред вожње, уз планиране капацитете задовољити превозне захтеве наших корисника.


НОВА ГРАДСКА АУТОБУСКА ЛИНИЈА БРОЈ 3Б (ПЕТРОВАРАДИН О.Ш. „Ј. ДУЧИЋ“ – ПУЦКАРОШ)


Обавештавамо вас да од 01.09.2020. год. у систему јавног превоза путника ЈГСП „Нови Сад“ почиње да саобраћа нова градска аутобуска линија број 3Б Петроварадин О.Ш. „ЈОВАН ДУЧИЋ“ - Пуцкарош. СМЕР А (Петроварадин О.Ш. „Ј. Дучић“ – Пуцкарош): Паркинг ресторана „Траг“(окретница) – Прерадовићева – Карловачки друм – Занош – Томе Маретића – Бреза - Павла Ристића.


Аутобуска стајалишта у СМЕРУ А:
ПРЕРАДОВИЋЕВА (О.Ш. „ЈОВАН ДУЧИЋ“),
ПРЕРАДОВИЋЕВА (РАЧКОГ),
ПЕТРОВАРАДИН (ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА),
ТЕКИЈЕ (БЕНЗИНСКА ПУМПА),
БРЕЗА (ТОМЕ МАРЕТИЋА). СМЕР Б (Пуцкарош - Петроварадин О.Ш. „Ј. Дучић“): Павла Ристића - Карловачки друм - Прерадовићева - Паркинг ресторана „Траг“(окретница). 


Аутобуска стајалишта у СМЕРУ Б:
БРЕЗА (ТОМЕ МАРЕТИЋА),
БРЕЗА (ПАВЛА РИСТИЋА),
ТЕКИЈЕ (НАВИП),
ПЕТРОВАРАДИН (ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА),
ПРЕРАДОВИЋЕВА (ШЕНОИНА).ЛИНИЈА 6А – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ОД 28.01.
24.01.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве Града Новог Сада, од 28. јануара 2020.године поново се пушта у саобраћај линија број 6А (Адице-ОШ “Марија Трандафил“ Ветерник), али на привремено измењеној траси због радова на изградњи доводника воде за Бегеч, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“ у Ветерничкој улици у Адицама и Дунавској улици у насељу Фештер. До успостављања услова за кретање возила јавног превоза путника редовном трасом аутобуски саобраћај ће се одвијати на следећи начин:
СМЕР АДИЦЕ - ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“
Од раскрснице улица Ветерничке и Бранка Ћопића аутобуси саобраћају право Улицом Бранка Ћопића, скрећу лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, затим десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар Патријарха Павла, лево на Футошки пут, настављају Новосадским путем одакле скрећу лево у Дунавску улицу, десно у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића
- Бањалучка-Бранка Ћопића
- Смедеревска-Бањалучка
- Симе Шолаје-Жикице Јовановића
- Ветерничка-Фештер ОШ „Марија Трандафил“.
СМЕР ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“ - АДИЦЕ
Од ОШ „Марија Трандафил“ аутобуси скрећу лево у Паунову улицу, затим лево у Дунавску улицу, десно на Новосадски пут, настављају Футошким путем, скрећу десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, затим Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Ветерничка- Фештер ОШ „Марија Трандафил“
- Бранка Ћопића-Симе Шолаје
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића.