LINIJE 11A,11B - PRIVREMENA IZMENA TRASE 22.01.
21.01.2021

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve u petak, 22. januara 2021. godine, privremeno se menjaju trase autobuskih linija 11A i 11B. Zbog održavanja komemoracije žrtvama Novosadske racije, autobuski saobraćaj od 07:00 do 16:00 časova odvijaće se na sledeći način:
Linija 11A
Postojećom trasom iz Stražilovske ulice autobusi nastavljaju Ulicom Žarka Zrenjanina, skreću desno na Bulevar Mihajla Pupina, zatim desno ulicom Trg neznanog junaka saobraćaju do Keja žrtava racija i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
Linija 11B
Postojećom trasom sa Beogradskog keja autobusi skreću desno u ulicu Trg neznanog junaka, odakle desno ulaze na Bulevar Mihajla Pupina, zatim levo u Ulicu Žarka Zrenjanina kojom saobraćaju do Stražilovske ulice i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.


NA IZMENJENOM DELU TRASE LINIJA 11A I 11B KORISTE SE POSTOJEĆA AUTOBUSKA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.OD 18. 01. PONOVO SAOBRAĆAJU ĐAČKI POLASCI I LINIJE 3B I 6A
15.01.2021

JGSP "Novi Sad" obaveštava korisnike usluga prevoza da od 18. januara ponovo saobraćaju polasci koji su u redu vožnje označeni kao "đački". 


Od 18. januara ponovo saobraćaju linije 3B (Petrovaradin –Puckaroš OŠ „J.Dučić“) i 6A (Adice-Veternik OŠ „Marija Trandafil“) .LINIJA 20 (GRAD-"LESNINA") SAOBRAĆA REDOVNO OD 21. 12.
21.12.2020

Autobusi na liniji 20 (tržni centar "Lesnina") od 21. decembra saobraćaju po redovnom redu vožnju, s obzirom da je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 produžio radno vreme tržnih centara do 20 časova.PRODUŽENO SAOBRAĆANJE LINIJE 17 (TRŽNI CENTAR BIG)
21.12.2020

S obzirom da je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 produžio rad tržnih centara, od 21. decembra poslednji polazak autobusa na liniji 17 iz BIG-a je u  20:20 časova. PRIVREMENO SE UKIDAJU ĐAČKI POLASCI
18.12.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da se od 21. 12. 2020. godine privremeno ukidaju polasci koji su u redu vožnje označeni kao „ĐAČKI“.
Za vreme školskog raspusta neće saobraćati i linije 6A (Adice-Veternik OŠ „Marija Trandafil“) i 3B (Petrovaradin –Puckaroš OŠ „J.Dučić“).
O ponovnom uspostavljanju navedenih polazaka i linija, korisnici prevoza biće blagovremeno obavešteni.OD 05. 12. USKLAĐIVANJE REDA VOŽNJE SA NOVIM MERAMA VLADE SRBIJE
04.12.2020

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije, JGSP „Novi Sad“ će od 05.12.2020. godine na gradskim linijama u saobraćajnim špicevima pojačati kapacitete (izmenom autobusa manjeg kapaciteta na veći), a pored primenjenih redukcija radnim danom, redukovaće određene polaske u periodu van saobraćajnih špiceva i večernjim satima subotom i nedeljom.
Polasci koji neće saobraćati na gradskim linijama u periodu van saobraćajnih špiceva i večernjim časovima radnim danom, subotom i nedeljom obeleženi su precrtavanjem u redu vožnje na sajtu preduzeća (www.gspns.rs/red-voznje/gradski).
Noćne linije 18a i 18b neće saobraćati radnim danom, subotom i nedeljom.
Linija broj 17 neće saobraćati subotom i nedeljom, a radnim danom do Tržnog centra BIG neće saobraćati polasci posle 17:25 časova. Linija broj 20 neće saobraćati subotom i nedeljom, a radnim danima na toj liniji poslednji polazak iz "Lesnine" je u 17:30 časova.


Svi polasci na prigradskim i međumesnim linijama saobraćaće po važećem redu vožnje.LINIJA 69 – NOVI POLASCI OD 01.12.
25.11.2020

Od  01.12.2020. godine RADNIM DANIMA uvode se novi polasci na liniji 69 od Novog Sada do Sremske Kamenice (Čardak):


Polasci iz NOVOG SADA


06:35, 07:55, 14:45


Polasci iz S.KAMENICE (Čardaka)


07:10, 08:35, 15:30LINIJE 5, 5N, 21, 22, 23, 24, 30 – PRIVREMENA IZMENA TRASE ZBOG RADOVA U TEMERINSKOJ ULICI OD 8.11. (OD 16 ČASOVA)
05.11.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 8. novembra 2020. godine (od 16 časova) do 31. marta 2021.godine određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 5, 5n, 21, 22, 23, 24 i 30 zbog radova na rekonstrukciji podvožnjaka u Temerinskoj ulici u Novom Sadu.
Autobusi menjaju trasu kretanja na sledeći način:
LINIJE BROJ 5 i 5N
Smer sa Temerinskog puta: Od raskrsnice Temerinske i Partizanske ulice autobusi skreću desno u Partizansku ulicu, levo u Kisačku ulicu, desno u Ulicu Jovana Subotića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
Smer sa Avijatičarskog naselja: Od raskrsnice ulica Jovana Subotića i Kisačke autobusi skreću levo u Kisačku ulicu, desno u Partizansku ulicu, levo u Temerinsku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
LINIJE BROJ 21, 22, 23, 24 i 30
Smer sa Železničke stanice: Od raskrsnice Bulevara Jaše Tomića i Kisačke ulice autobusi skreću levo u Kisačku ulicu, desno u Partizansku ulicu do raskrsnice sa Temerinskom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
Smer iz mesta: Od raskrsnice Partizanske i Temerinske ulice autobusi saobraćaju Partizanskom ulicom, skreću levo u Kisačku ulicu, desno na Bulevar Jaše Tomića do Železničke stanice.
AUTOBUSI NA LINIJAMA BROJ 5, 5N, 21, 22, 23, 24 I 30 NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTE REDOVNA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.OD 01. SEPTEMBRA 2020. GODINE JESENJI RED VOŽNJE I NOVA GRADSKA AUTOBUSKA LINIJA 3B
31.08.2020

Od 1. septembra 2020. godine, autobusi JGSP "Novi Sad" saobraćaće po „Jesenjem“ redu vožnje. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, usklađene sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima. Svake godine po završetku leta potrebe za javnim prevozom se povećavaju, zbog povratka sa godišnjih odmora, početka školske godine i sl., pa u skladu sa tim prilagođava se i red vožnje. To znači da će na ulicama grada i prigradskih naselja biti više autobusa u odnosu na letnji red vožnje.Novina u odnosu na prethodni red vožnje jeste uvođenje nove gradske linije broj 3B (PETROVARADIN (O.Š. „Jovan Dučić“) - PUCKAROŠ).


Novina u odnosu na prethodni red vožnje jeste uvođenje nove gradske linije broj 3B (PETROVARADIN (O.Š. „Jovan Dučić“) - PUCKAROŠ).


Smatramo da će predloženi red vožnje, uz planirane kapacitete zadovoljiti prevozne zahteve naših korisnika.


NOVA GRADSKA AUTOBUSKA LINIJA BROJ 3B (PETROVARADIN O.Š. „J. DUČIĆ“ – PUCKAROŠ)


Obaveštavamo vas da od 01.09.2020. god. u sistemu javnog prevoza putnika JGSP „Novi Sad“ počinje da saobraća nova gradska autobuska linija broj 3B Petrovaradin O.Š. „JOVAN DUČIĆ“ - Puckaroš. SMER A (Petrovaradin O.Š. „J. Dučić“ – Puckaroš): Parking restorana „Trag“(okretnica) – Preradovićeva – Karlovački drum – Zanoš – Tome Maretića – Breza - Pavla Ristića.


Autobuska stajališta u SMERU A:
PRERADOVIĆEVA (O.Š. „JOVAN DUČIĆ“),
PRERADOVIĆEVA (RAČKOG),
PETROVARADIN (ŽELEZNIČKA STANICA),
TEKIJE (BENZINSKA PUMPA),
BREZA (TOME MARETIĆA). SMER B (Puckaroš - Petrovaradin O.Š. „J. Dučić“): Pavla Ristića - Karlovački drum - Preradovićeva - Parking restorana „Trag“(okretnica).


Autobuska stajališta u SMERU B:
BREZA (TOME MARETIĆA),
BREZA (PAVLA RISTIĆA),
TEKIJE (NAVIP),
PETROVARADIN (ŽELEZNIČKA STANICA),
PRERADOVIĆEVA (ŠENOINA).LINIJA 6A – PRIVREMENA IZMENA OD 28.01.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, od 28. januara 2020.godine ponovo se pušta u saobraćaj linija broj 6A (Adice-OŠ “Marija Trandafil“ Veternik), ali na privremeno izmenjenoj trasi zbog radova na izgradnji dovodnika vode za Begeč, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Veterničkoj ulici u Adicama i Dunavskoj ulici u naselju Fešter. Do uspostavljanja uslova za kretanje vozila javnog prevoza putnika redovnom trasom autobuski saobraćaj će se odvijati na sledeći način:
SMER ADICE - OŠ“MARIJA TRANDAFIL“
Od raskrsnice ulica Veterničke i Branka Ćopića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Branka Ćopića, skreću levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, zatim desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar Patrijarha Pavla, levo na Futoški put, nastavljaju Novosadskim putem odakle skreću levo u Dunavsku ulicu, desno u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića
- Banjalučka-Branka Ćopića
- Smederevska-Banjalučka
- Sime Šolaje-Žikice Jovanovića
- Veternička-Fešter OŠ „Marija Trandafil“.
SMER OŠ“MARIJA TRANDAFIL“ - ADICE
Od OŠ „Marija Trandafil“ autobusi skreću levo u Paunovu ulicu, zatim levo u Dunavsku ulicu, desno na Novosadski put, nastavljaju Futoškim putem, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, zatim Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Veternička- Fešter OŠ „Marija Trandafil“
- Branka Ćopića-Sime Šolaje
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića.