VANREDNO STANJE - ORGANIZACIJA PREVOZA ZA ZAPOSLENE
23.03.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da do daljnjeg neće uvoditi vanredne polaske za zaposlene, već će u dogovoru sa poslodavcima sa teritorije Grada Novog Sada organizovati autobuski prevoz za odlazak i povratak njihovih radnika sa posla.
Potrebno je da poslodavci putem mejla gspns@gspns.rs pošalju nadležnima u JGSP „Novi Sad“ prevozne zahteve za svoje zaposlene, kako bi mogao da se organizuje prevoz u skladu sa trenutnim okolnostima i mogućnostima.VANREDNO STANJE - UKIDAJU SE SVI POLASCI NA SVIM LINIJAMA
21.03.2020

Odlukom Vlade Republike Srbije u subotu, 21. 03.2020. godine, od 20 časova ukida se javni prevoz na teritoriji Republike Srbije. Na osnovu donesene Odluke, JGSP "Novi Sad" do daljnjeg ukida sve polaske na svim linijama javnog gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza.LINIJE 6, 11A, 11B - PRIVREMENA IZMENA OD 18.03.
17.03.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-8511/19-1 ) određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 6, 11a i 11b zbog izvođenja radova na infrastrukturnom uređenju i opremanju i izgradnji saobraćajnih površina u Ulici Marka Miljanova u Novom Sadu. Izmenjen režim saobraćajnih linija važi od 18.03.2020.godine (od 8 časova)  do 18.05.2020.godine.
Autobusi na linija broj 6, 11a i 11b menjaju trasu kretanja na sledeći način:
SMER OD CENTRA PREMA PODBARI
Od raskrsnice ulica Beogradski kej i Marka Miljanova autobusi saobraćaju Beogradskim kejom, ispod drumsko-železničkog mosta prema Venizelosovoj ulici, dalje Venizelosovom ulicom, zatim skreću levo u Ulicu Filipa Višnjića, desno u Ulicu Marka Miljanova i nastavljaju redovnom trasom kretanja.
SMER OD PODBARE PREMA CENTRU
Od raskrsnice ulica Marka Miljanova i Filipa Višnjića autobusi skreću levo u Ulicu Filipa Višnjića, desno u Venizelosovu ulicu, desno pored Kvantaške pijace do Ulice Marka Miljanova, zatim skreću levo u Ulicu Marka Miljanova i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

AUTOBUSI NA IZMENjENOM DELU TRASE (U SMERU PREMA PODBARI) KORISTE AUTOBUSKO STAJALIŠTE NA BEOGRASKOM KEJU – NAKON RASKRSNICE SA ULICOM MARKA MILjANOVA.PRIVREMENO UKIDANJE ĐAČKIH POLAZAKA OD 16. 03.
15.03.2020

Od 16.03.privremeno se ukidaju polasci koji su u redu vožnje označeni kao đački. Ova privreremena mera donesena je zbog proglašenja vanrednog stanja i obustavljanja nastave u školama.OD 01. MARTA NOVI RED VOŽNJE
28.02.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava putnike da će od 01. marta 2020. godine autobusi saobraćati po novom redu vožnje. U odnosu na aktuelni, zimski red vožnje, povećan je obim prevoza, a polasci su vremenski usklađeni sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima.


 LINIJA 3A – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 01.02.
29.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 01. februara do 01. septembra 2020. godine privremeno se menja trasa autobuske linije broj 3A (Ž.stanica-„Pobeda“). Zbog radova na rekonstrukciji podvožnjaka u Šenoinoj ulici u Petrovaradinu, autobuski saobraćaj na liniji 3A odvijaće se na sledeći način:
SMER OD Ž.STANICE
Od raskrsnice ulica Šenoine i Rade Končara autobusi skreću desno u Ulicu Rade Končara, gde je postavljeno privremeno stajalište.
SMER IZ PETROVARADINA
Od privremenog autobuskog stajališta u Ulici Rade Končara autobusi saobraćaju Ulicom Rade Končara, skreću desno u Ulicu Juraja Križanića do raskrsnice sa Reljkovićevom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTI SE PRIVREMENO AUTOBUSKO STAJALIŠTE U ULICI RADE KONČARA-ŠENOINA.LINIJA 6A – PRIVREMENA IZMENA OD 28.01.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, od 28. januara 2020.godine ponovo se pušta u saobraćaj linija broj 6A (Adice-OŠ “Marija Trandafil“ Veternik), ali na privremeno izmenjenoj trasi zbog radova na izgradnji dovodnika vode za Begeč, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Veterničkoj ulici u Adicama i Dunavskoj ulici u naselju Fešter. Do uspostavljanja uslova za kretanje vozila javnog prevoza putnika redovnom trasom autobuski saobraćaj će se odvijati na sledeći način:
SMER ADICE - OŠ“MARIJA TRANDAFIL“
Od raskrsnice ulica Veterničke i Branka Ćopića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Branka Ćopića, skreću levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, zatim desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar Patrijarha Pavla, levo na Futoški put, nastavljaju Novosadskim putem odakle skreću levo u Dunavsku ulicu, desno u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića
- Banjalučka-Branka Ćopića
- Smederevska-Banjalučka
- Sime Šolaje-Žikice Jovanovića
- Veternička-Fešter OŠ „Marija Trandafil“.
SMER OŠ“MARIJA TRANDAFIL“ - ADICE
Od OŠ „Marija Trandafil“ autobusi skreću levo u Paunovu ulicu, zatim levo u Dunavsku ulicu, desno na Novosadski put, nastavljaju Futoškim putem, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, zatim Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Veternička- Fešter OŠ „Marija Trandafil“
- Branka Ćopića-Sime Šolaje
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića.LINIJA 14 – PRIVREMENA IZMENA OD 27.01. DO 01.05.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada (broj:IV-34-399/20), od 27. januara do 1. maja 2020. godine privremeno se menja trasa linije broj 14. Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže sa priključcima u ulicama Gornje Sajlovo i Donje Sajlovo, autobuski saobraćaj na liniji broj 14 odvijaće se na sledeći način:
SMER Centar-Sajlovo
Redovna trasa.
SMER Sajlovo-Centar
Autobusi sa polaznog stajališta u Ulici Jove Vučurevića saobraćaju do raskrsnice ulica Jove Vučurevića i Gornje Sajlovo, okreću se u raskrsnici ulica Jove Vučurevića i Gornje Sajlovo, zatim nastavljaju Ulicom Jove Vučurevića i Ulicom Donje Sajlovo do Rumenačkog puta i redovne trase.
U smeru sa Sajlova autobusi na izmenjenom delu trase koriste postojeća stajališta linije broj 51 u Ulici Donje Sajlovo.